Банкеръ Daily

Новини

ДЪРЖАВАТА ЩЕ СТРОИ ИГРИЩА ЗА ГОЛФ С НАШИ ПАРИ

Поредно безумно решение роди правителството на тройната коалиция. На 6 януари кабинетът взе решение да строи...игрища за голф. За тази цел ще бъде образувано еднолично акционерно дружество „Голф развитие” със 100% държавно участие в капитала. То ще се занимава с проектирането, изграждането, експлоатацията и управлението на голф комплекси, включващи игрища, обслужващи сгради и съоръжения, селища и др.
Ще каже човек, че управляващите са изпълнили всички никакви ангажименти към детско-юношеския и масов спорт у нас, възстановили са ученическите и квартални спортни площадки, построили са плувни басейни и тенис-кортове, та сега опряха и до голфа. Къде изчезнаха големите инвеститори, които развежда по светски събития рекламният гуру и председател на Българската федерация по голф Красимир Гергов. Или пък е много по-лесно с държавни пари да се построи инфраструктурата за този изключително немасов спорт, а след това да се отдаде за жълти стотинки на споменатата по-горе федерация. Така е хем по-евтино, хем по-изгодно за новите български голфъри. Същите тези, които се величаят и като елита на родното ни общество пред обективите на камерите. Защо тогава тези особи сами не си построят игрищата, а ще им ги строим ние? Защото освен за самото изграждане, ще трябва да се плаща и за терените. А те като знаем са в най-скъпите райони на страната- планинските и черноморските.
Според Станишев и компания, целта е България да стане конкурентна голф дестинация, атрактивна за платежоспособните туристи. Само държавата можела да стимулирано строителството на голф-игрища като алтернатива на... презастрояването и високото строителството в черноморските и планинските курорти, се казва още в правителствените мотиви. По този начин щели да се създадат условия и за удължаване на туристическия сезон в край морето – до 9 месеца, а в планините – целогодишно чрез ски-голф дестинации, каквито имало в Австрия и Швейцария.
Много хубаво, но от това ползата ще бъде за малцина българи. А останалите? И защо никой не попита народа, като реши да му спретне поредната благинка с неговите пари. Явно отговор на този въпрос ще даде електората на следващите избори. Дано до тогава държавната фирма „Голф развитие” да е все още в процес на създаване, та да не станат непоправими поразии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във