Банкеръ Daily

Новини

ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПЛАЩА НА СОЦИАЛНО СЛАБИ ОСВЕН ЕНЕРГИЙНИ ПОМОЩИ И ВОДАТА

Разработва се методика, чрез която да се поеме плащането не само на енергийни помощи на хора, които са на социално подпомагане, но и на част от плащането на водата, съобщи министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова на пресконференция в Пампорово.
Обмисля се приоритетно да се плащат кубици вода на млади семейства с деца по доходен критерий, допълни министърът. Методиката ще се разработи от Министерството на труда и социалната политика, съвместно с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Министър Емилия Масларова се срещна с деца от домове за деца, лишени от родителска грижа в Пампорово, на които МТСП организира лятната почивка. Не трябва да мислим за децата, лишени от родителска грижа, само в празничните дни, каза министър Масларова и припомни, че до края на юни за десет дни около 250 деца от 3 до 18 години от различни домове от страната ще почиват в Пампорово.
Емилия Масларова връчи награди на децата, показали най-добри резултати в спортните игри и в конкурса за рисунка на асфалт. 61 са децата от домовете „Надежда” в Белоградчик и село Разлив, община Правец, които от 1 юни са на лятна почивка в хотел „Снежанка” в курортен комплекс Пампорово. Проектът за почивка в Пампорово на децата от домове, лишени от родителска грижа, се осъществява със средства от фонд „Социално подпомагане” към МТСП и финансовата подкрепа на Технополис, Централна кооперативна банка, Амбасадор тур, Литекс комерс, както и с медийното партньорство на в. „24 часа” и БНТ. Организацията на почивката на децата в Пампорово е на Регионална дирекция „Социално подпомагане” - Смолян.
На всички деца министър Масларова подари материали за рисуване.
Спортен празник за децата, туристически тур до Смолян, посещение на курортния комплекс, планетариума и църквата „Св. Висарион Смоленски” са включени в днешната програма. Утре децата ще посетят Чепеларе, Девин и Ягоденската пещера. Кметовете на Смолян, Дора Янкова и на Чепеларе, Георги Попов и изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Гергана Дрянска бяха гости на празника.
Близо 8, 5 млн. лв. са средствата по Проект„Красива България” и Социално-инвестиционния фонд към МТСП, инвестирани в Смолянска област. През есента предстои в Смолян да бъде открит първият Българо-германски център за обучение на кадри в туризма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във