Банкеръ Daily

Новини

ДСБ няма да участва в изборите за нов конституционен съдия

ДСБ няма да издига нова кандидатура за член на Конституционния съд от квотата на Народното събрание. Това заяви на пресконференция зам.-председателят на Националното ръководство на партията Светослав Малинов. Тъмносините са категорични, че няма да участват в опорочената процедура за избор на конституционен съдия.


bdquo;Договорките между партийни лидери за постове са отвратителни прецеденти, изтъкна Малинов. Според него премиерът Борисов след случая с Венета Марковска се опитва да прехвърли отговорността за решаването на казуса на други партии. Малинов бе категоричен, че Екатерина Михайлова заслужава да бъде конституционен съдия, но тя е заявила, че повече няма да участва в процедурите. По думите му премиерът е изпаднал в безпомощна ситуация и с действията си по случая bdquo;Марковска и договорките с лидера на СДС е опорочил парламентаризма у нас.


По време на брифинга на тъмносините стана ясно още, че ДСБ ще се включи в инициативния комитет за гласуване с bdquo;не на референдума за АЕЦ bdquo;Белене. Той се състои от 15 души, между които Иван Иванов, Альоша Първанов, Ваньо Шарков, Димитър Бъчваров, Евгени Дайнов, Иво Инджев, Иван Костов, Мартин Димитров, Огнян Минчев, Илиян Василев и Красен Станчев.


Започнало е събирането на необходимите 7 хил. подписа, за да се регистрира комитета в Централната избирателна комисия. Депутатът от Синята коалиция Иван Иванов е убеден, че до края на седмицата подписите ще са събрани.


bdquo;Призоваваме всички честни българи, които милеят за интересите на България, споделете нашата позиция на предстоящия референдум и гласувайте с bdquo;не на изграждането на нова ядрена електроцентрала, апелира Иванов. Според него опитите за строителство на нова АЕЦ в България представляват най-голямата корупционна измама на българския посткомунизъм.


bdquo;За нова ядрена централа няма стратегически инвеститор, няма крайна цена на инвестицията и няма осигурено финансиране и кредит, коментира още Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във