Банкеръ Daily

Новини

ДРУЖБА СТАВА ДОСТАВЧИК НА VW GROUP

Според информация в X3News в периода от 28 май до 29 май тази година е проведен сертификационен одит на Дружба АД - Разград от одитор, в резултат на който фирмата е одобрена за евентуален доставчик на резервни части на VW Group.
Дружба е създадено през 1964 г. като държавно предприятие за производство на бутала за двигатели с вътрешно тгорене. Понастоящем дружеството е частна акционерна собственост и произвежда бутала, бутални пръстени и бутални болтове за леки и товарни автомобили, трактори, компресори, мотокари, пътно-строителни машини и др., а така също алуминиеви отливки по поръчка на клиента.
Фирмата е единствен производител на бутални комплекти в България и предлага възможности за производството на бутални комплекти по документация или мостра на клиента. Тя осъществява търговската си дейност в страната чрез дистрибуторска мрежа.
В момента произвежда бутални комплекти за следните двигатели: FIAT, PEUGEOT, RENAULT, MERCEDES, FORD, PERKINS, VAZ, MOSKVICH, TAVRIA, ZIL, GAZ, IFA, LIAZ-MADARA, SKODA, YAMZ, IKARUS, MAN, KamAZ, DACHIA, URSUS, SMD, WARTBURG, TRABANT, IZH, BALKAN, SIMSON и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във