Банкеръ Daily

Новини

ДПС защити ромите с декларация

Проектодекларация срещу експулсирането на роми от Франция внесоха в парламента депутатите от ДПС . В документа се отбелязва, че реакцията на правителството ни по проблема е закъсняла.
Настояваме то да направи задълбочен анализ на тези събития и представи ясната си оценка за тях, както и да положи усилия, в рамките на пълномощията си, за хуманното решение на въпроса в международен и вътрешен план в защита на правата на своите граждани, пише в проектодекларацията.
Депутатите от ДПС посочват още, че загрижени от принудителните мерки, предприети от органите на някои държави - членки, насочени към роми и предвиждащи тяхното връщане в съответните страни, ги призоваваме да прекратят този процес.
Проектодекларацията на ДПС противоречи на официалната българска позиция. Премиерът Бойко Борисов заяви, че София няма проблем с Париж и няма да вкара страната в скандал, който би ни попречил за приемането ни в Шенген. Външният министър Николай Младенов каза, че няма насилствено върнати от Франция български граждани, а и не всички завърнали се са роми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във