Банкеръ Daily

Новини

ДПС, Синята коалиция и Атака се обявиха против разискванията на Пакта за финансова стабилност

Парламентарната група на Движението за права и свободи няма да участва в дискусията по промените в Конституцията свързани с приемането на Пакта за финансова стабилност, тъй като тя трябва да се проведе в по-спокойна политическа обстановка. Това заяви депутатът от ДПС Алиосман Имамов. От партията на Догат предлагат дебата за изменението на Основния закон да бъде след президентските и местните избори.
Състоянието на на фискалната ни система, което искаме да замразим за бъдещето, е в резултат на политиката на всички предишни правителства”, заяви още Имамов.
От Атака също се обявиха срещу провеждането на дебата точно в този момент. Това не е дискусия, защото е пародия в настоящия състав в пленарна зала да се обсъжда изменение на Конституцията, заяви депутатът от Атака Павел Шопов.
Да не се правят промени в Конституцията без да има широк национален консенсус. За това призова лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров. Според него идеята за фискален борд е добра, но тя трябва да получи широка парламентарна подкрепа. В тази връзка Мартин Димитров посъветва финансовия министър Дянков да проведе консултации с всички парламентарни групи
„Трябват ви 2/3, във всяка парламентарна група има разумни хора, а всички разумни хора може да бъдат достигнати чрез разумни разговори. От Синята коалиция можем да бъдем важна част от тези разговори”, каза още Димитров.
Пактът за финансова стабилност ще направи България стабилна страна и страна с едни от най-добрите икономически показатели. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев. Той бе категоричен, че предлаганите промени в Конституцията ще бъдат гарант срещу финансови своеволия от бъдещи правителства

Facebook logo
Бъдете с нас и във