Банкеръ Daily

Новини

Доверие, равнопоставеност и прагматизъм характеризират отношенията на България и Израел

Доверие, равнопоставеност и прагматизъм характеризират отношенията на България и Израел. Тази оценката направиха вицепремиерите Авигдор Либерман и Цветан Цветанов по време на срещата си в Йерусалим.
Връзките между двете държави са стабилни и се характеризират с взаимно доверие, равнопоставеност и прагматизъм, на базата на трайни исторически традиции, каза още Либерман. Той посети страната ни на 9 декември миналата година. Поводът бе да благодари от името на израелския народ за помощта на българските огнеборци при потушаването на пожарите край Хайфа. Министър Цветанов е запознал домакина с мерките, които МВР предприема за обезпечаване на сигурността на чуждестранните туристи преди активния летен сезон. Двамата са обсъдили и подготовката на предстоящата визита на премиера Нетаняху в България.
Състоянието и перспективите на двустранните отношения са били в центъра на дискусията с вицепремиера и министър на вътрешните работи на Израел Ели Йешай. Противодействието на престъпността, готовността за адекватна реакция при бедствия и аварии, защитите на личните документи, инициирането и развитието на регионални политики за сигурност са акцентите от тази среща на българската делегация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във