Банкеръ Daily

Новини

ДОРИ ПРИ ИЗКЛЮЧЕН GSM НАБИРАМЕ ТЕЛ. 112

„Дори и без да имате карта, дори и без да е включен GSM-ът той имат такава услуга, с която, ако имате сили само да натиснете 112 и не дай си Боже припаднете и нямате възможност повече да дадете информация за състоянието си, може да бъде локализирано обаждането ви и съответно да дойдат силите за реагиране”. Това заяви предаването на бТВ “Тази сутрин” вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем. Телефон 112 заработи на 30 септември в цялата страна и има покритие от всяка една точка и всяко едно селце.
, каза още тя.
“Тази придобивка, телефон 112, е изключително важна и ценна за всички български граждани и за чуждите посетители на страната ни”, каза Етем. Силите за реагиране се намират в четири министерства – Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването, Министерството на извънредните ситуации и Министерството на транспорта, а чрез единния телефон те се координират при спешна нужда.
112 е европейски номер от 1991 година с решение на Европейската общност, която е взела решение да предостави услуга – безплатно обаждане по повод на различни спешни инциденти, припомни Етем.

Facebook logo
Бъдете с нас и във