Банкеръ Daily

Новини

Допълнителни мерки за противодействие на футболното хулиганство ще бъдат предложени до 10 дни

Допълнителни мерки за противодействие на футболното хулиганство ще бъдат предложени до 10 дни. Това решиха на на среща представители на МВР, Министерството на физическото възпитание и спорта, Столичната община и БФС. Те ще бъдат дискутирани на кръгла маса, организирана от БФС, в присъствието и на представители на футболни клубове, на феновете, както и на родители.
Министър Цветанов посочи, че участниците в срещата са се обединили около мнението дербитата ЦСКА – „Левски” да се играят на Националния стадион „Васил Левски”. Това е спортното съоръжение, което дава възможности да се изпълнят всички мерки за недопускане на инциденти. Обмисля се и въвеждането на обществено полезен труд като мярка за нарушителите на реда по време на мачове.
От СДВР уточниха, че вече затягат контрола преди началото на футболни срещи. Мерките предвиждат и възможност при пропускателния режим да се използват дрегер за фенове, които видимо са в нетрезво състояние и тестове за наркотици за такива с неадекватно поведение.
Кметът на София Йорданка Фандъкова благодари за организираната среща и заяви, че Общината е подготвила няколко предложения за законодателни промени. Тя бе категорична, че е недопустимо няколстотин футболни екстремисти да създават неудобства на гражданите, а след това всички столичани да плащат щетите. В този смисъл като добра стъпка беше отчетено въведеното изискване преди всяка среща да се внася депозит от организаторите на мача. Кметът допълни, че шествията на футболните агитки ще бъдат ограничени само в близост до стадионите.

Снимки

Facebook logo
Бъдете с нас и във