Банкеръ Daily

Новини

Дончев представя Програмата за подкрепа на неправителствените организации

Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще участва в публичното представяне на Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Събитието се организира от оператора на програмата ndash; Институт bdquo;Отворено обществоldquo;, съвместно с Фондация bdquo;Работилница за граждански инициативиldquo; и в партньорство с Норвежкия хелзинкски комитет и Посолството на Кралство Норвегия в София.


Програмата ще предоставя финансиране за допустими неправителствени организации с цел подпомагане на благоприятстваща работата им среда, укрепване на техния капацитет и повишаване на приноса им за социалната справедливост, демокрацията и устойчивото развитие в България.


Финансовият механизъм на ЕИП има за цел да допринесе за намаляване на икономическите и социалните различия в рамките на Европейското икономическо пространство, както и да задълбочи двустранните отношения между страните донори ndash; Исландия, Лихтенщайн и Норвегия и страните, получаващи подкрепа, сред които е България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във