Банкеръ Daily

Новини

Дончев и Рашидов награждават победителите в конкурс за детска рисунка

Министрите Томислав Дончев и Вежди Рашидов ще наградят в Министерския съвет победителите в конкурс за детска рисункаnbsp; bdquo;Как искам Европейският съюз да промени моя градrdquo;.


Общо 8130 деца от цялата страна на възраст между 6 и 12 години нарисуваха своите мечти за развитието на своя град в рамките на конкурса bdquo;Как искам Европейският съюз да промени моя градldquo;. Участниците бяха разделени в две възрастови групи: от 6 до 10 години и от 11 до 12 години. Организатор на инициативата е мрежата от Централния информационен и координационен офис и 27-те областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз. Конкурсът започна на регионално ниво на 17 септември 2012 г. В рамките на един месец картините на участниците бяха събирани във всички 27 Областни информационни центрове в цялата страна. Участниците бяха класирани от комисии от изявени личности в съответните райони. В периода 30 октомври - 1 ноември 2012 г. във всеки областен център бяха обявени победителите в двете възрастови групи. Класираните на първо място получиха МР3 плеър, а всички останали участници - поощрителни награди. Картините на победителите в регионалните кръгове бяха изпратени в София за националния кръг.


Конкурсът за детска рисунка се провежда в рамките на проект № 0103-ЦИО-3.1 bdquo;Популяризиране на добри практики по оперативните програми, съфинансирани от Структурните и Кохезионния фондове на ЕС и подготовката на програмен период 2014-2020ldquo; по Оперативна програма bdquo;Техническа помощldquo;, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във