Банкеръ Daily

Новини

ДОМАКИНИ СМЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ХЕЛИОФИЗИЧНАТА ГОДИНА

Министерският съвет упълномощи постоянния ни представител към ООН във Виена да подпише споразумение между правителството на България и ООН за организиране на Четвърта конференция по международната хелиофизична година 2007 и фундаменталната космическа наука. Авторитетният форум ще се проведе от 2 до 6 юни в Созопол, съобщиха от правителствената информационна служба.
Международната хелиофизична година 2007 е най-голямата световна научна програма. Тя се провежда под егидата на Комитета за мирно използване на космическото пространство към ООН, НАСА и Европейската космическа агенция. В Програмата участват 77 държави и целта й е да се изследва влиянието на Слънцето върху Земята, нейният климат, живот и общество.
Активното участие и приносът на България в Програмата е причина страната да бъде избрана за домакин на Четвъртата конференция по международната хелиофизична година 2007 и фундаменталната космическа наука. Организатор на форума е Централната лаборатория по слънчево-земни въздействия „Акад. Д. Мишев към БАН.
Конференцията е включена в плана на ООН за 2008 г. и е широко разгласена сред научната общност в света. Досега регистрираните участници са над 240 души от 46 страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във