Банкеръ Daily

Новини

Докладът на Европейската комисия е очаквано обективен, това се казва в изявление на ВСС

Докладът на Европейската комисия е очаквано обективен, това се казва в изявление на Висшия съдебен съвет, по повод оповестения днес междинен доклад за България.
ВСС оценява техническия доклад на Европейската комисия като израз на партньорство в усилията на България да продължи Съдебната реформа. Обективната оценка е най-добрият стимул, което ВСС неведнъж е заявявал.
ВСС ще продължи да работи за налагане на по-високи критерии при избора на административни ръководители и на магистрати, което е заложено в промените на ЗСВ.
ВСС ще продължи да е в тесен контакт с магистратите като провежда срещи с ръководителите на отделните звена в съдебната власт. От понеделник започват поредните срещи по Апелативни райони на Комисията за наблюдение на делата с обществен интерес, на които ще се обсъдят проблемите, касаещи хода на делата с висок обществен интерес с оглед критериите за ефективност и справедливост на правораздаването.
Резултатите от тези срещи ще бъдат обобщени в Аналитичен доклад, който ще помогне на ВСС за управленски решения и предложения за законодателни промени, ако има такива.
ВСС ще продължи да работи в посока специализация в ”самата съдебна система” като в постоянната комисия на ВСС „Професионална квалификация и, информационни технологии и статистика„ вече са обсъдени теми за обучение във финансовата и данъчната сфера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във