Банкеръ Daily

Новини

Договорени са близо 254 млн. лв. по ОПАК до края на август

Над 9.2 млн. лв. са разплатени към бенефициенти по Оперативна програма bdquo;Административен капацитетrdquo; (ОПАК) за последните два месеца, съобщи Министерството на финансите. С тях изплатените средства по проекти от началото на програмата са близо 121.5 млн., или 34.4 % от целия бюджет.


До момента са договорени 244 321 456,52 лв., или 69.1% от бюджета на програмата. Само през август са договорени над 800 000 лв. по проект на Министерския съвет. Той предвижда усъвършенстване на управлението и мониторинга на изпълнението на задълженията, произтичащи от членството в ЕС чрез надграждане на системите EUnet и ИнфраСолв.


До края на месеца сумата на договорените средства по ОПАК ще нарасне до 254 млн. лева, или близо 72% от бюджета. Предстои сключване на договори с още 13 бенефициенти ndash; Националното сдружение на общините, Главна дирекция bdquo;Криминална полицияrdquo; към МВР, Министерството на финансите, Министерството на регионалното развитие, Министерството на икономиката, Министерството на външните работи, Министерството на образованието, Министерство на правосъдиетo, Държавна агенция bdquo;Архивиrdquo;, Висшият съдебен съвет, прокуратурата, Изпълнителната агенция по горите и Агенцията по лозата и виното. Един от най-мащабните проекти е на Националното сдружение на общините. То ще получи безвъзмездна финансова помощ за близо 4 млн. лв. за повишаване на квалификацията на служителите в администрацията на общинско ниво.

Facebook logo
Бъдете с нас и във