Банкеръ Daily

Новини

ДОГАН СЕ НАДЯВА ДПС ДА СТАНЕ ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА

„Няма да се учудя, ако ДПС се окаже втора политическа сила. Препоръчвам на наблюдателите да включат и такива параметри”, заявил лидерът на партията Ахмед Доган в изборната нощ на пресконференция в НДК. Преди всичко искам да благодаря на целия партиен актив, на младежкото ДПС. Нашата задача беше в партиен план да минем границата над 500 хил. избиратели, каза още Доган.
„Не съм оптимист за създаването на стабилен кабинет. Първо едно мнозинство не е гаранция за ефективно управление – става въпрос за кадрови капацитет. Едно е да искаш, друго да го направиш, трето да ти го признаят. Тепърва предстоят уточняване и преговори, не съм оптимист за създаването на една стабилна формула, но бих се радвал да видя неформалния лидер на ГЕРБ премиер”, каза още Доган.
„Моделът за модерна европейска партия е да заложи в програмата си за развитие и растеж, а не политически очаквания извън границата на възможното. Подобен вот за момента е реален, но той не е устойчив. Аз уважавам вота на избирателите, но той е предимно емоционален. Ние сме заложили цялата си философия за правене на политика. 20% растеж в тези условия – това е прецедент. Няма друга партия в българската политика в новата история като ДПС”, заяви още лидерът на партията.
Никой не трябва да си прави илюзията, че може да ни спре със заплахи. Ние не сме виновни за резултатите на другите партии. Всяка партия си прави стратегия за изборите. Основната роля на партията е да организира вота съзнателно, отговорно с целия си партиен актив. Мажоритарният вот се опорочи, тъй като българското общество и политическият елит не са зрели за него”, каза още Доган.

Facebook logo
Бъдете с нас и във