Банкеръ Daily

Новини

Доц. д-р Запрян Козлуджов е новият ректор на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”

Доц. д-р Запрян Козлуджов е новият ректор на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Мандатът му за следващите 4 години бе даден днес с гласовете на 203 от общо упражнилите право на вот 346 делегати на Общото събрание на висшето училище.
Комисията по избор обяви, че за декана на Факултета по математика и информатика проф. Асен Рахнев са гласували 129 делегати. Има 13 бели бюлетини и една недействителна. За избор на ректор са необходими 174 гласа и проведената процедура е законна.
Доц. д-р Запрян Козлуджов е деветият по ред ректор на най-големия университет в Южна България. Процедурата по избор се провежда за 19-ти път, като първата е била през май 1962 година.
Новият ректор бе досегашен заместник по учебната част на проф. дфн Иван Куцаров.
Балотажът бе очакван при наличието на пет кандидатури, предполагам, че спечелих, заради умението ми да постигам баланс, подчерта доц. Козлуджов. До 3 седмици той ще е готов да събере новия Академичен съвет и да обяви екипа, с който ще работи.
Проф. Куцаров, който бе избран днес за Председател на Общото събрание на университета с мандат за следващите 4 години, заяви, че с избора на доц. Козлуджов преходът от старото към новото ръководство ще е плавен и без сътресения, защото той познава в детайли програмите и управлението на университета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във