Банкеръ Daily

Новини

Добрич ще отбележи тържествено Деня на българската община - 12 октомври

Добрич ще отбележи тържествено Деня на българската община, съобщиха от пресцентъра на Община Добрич. Кметът Детелина Николова кани на церемонията всички бивши председатели на Общински съвет, кметове, общински съветници и служители
Добрич е първата българска община, удостоена с Флага на честта на Съвета на Европа. Отличието е връчено още през 2001 г. за приноса на Община Добрич в популяризиране на европейската идея. С това признание преди девет години, Добрич даде своята категорична заявка, че принадлежи към голямото европейско семейство и ще продължи и занапред да работи за утвърждаване на европейските ценности. Флагът на честта, Община Новатор, Община - готова за бизнес, Община с качествено и достъпно административно обслужване, Община с ефективни он-лайн услуги са само някои от значимите награди и отличия на Добрич през последните години.
В Деня на българската община - 12 октомври, Добрич за поредна година ще отдаде заслуженото на всички радетели за местно самоуправление. Церемонията ще започне в 12.30 часа пред барелефа на първия кмет на Добрич след Освобождението Стефан Баев. Настоящият кмет Детелина Николова ще произнесе тържествено слово и ще поздрави общинската администрация. Веднага след това ще бъдат поднесени цветя на барелефа на Стефан Баев.
Традиционно всяка година Община Добрич отбелязва тържествено Деня на българската община, който официално се чества от 1998 година. През годините почетни гости на празника са били бивши кметове и председатели на Общински съвети на Добрич, както и общински съветници, работили за развитието на града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във