Банкеръ Daily

Новини

Добрев: Привличаме повече японски туристи

Привличаме все повече японски туристи, обяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на среща с председателя на Японската асоциация на туристическите агенции Джунго Кикума.


Според него имаме голям потенциал за развитието на българо-японските отношения в сферата на туризма.


Сега японският пазар в тази сфера е вторият по големина в цял свят и въпреки това само 10 хил. туристи посещават България за година, коментира още Добрев и представи няколко възможности за развитие на различни форми на туризма у нас. По думите му в страната ни има всички предпоставки за добра почивка на японските туристи, като например добри условия на СПА курортите ни, виното, розовото масло и минералните извори. Миналата година България бе избрана и за неразкрита голф дестинация, припомни още икономическият министър.


Сега японците предпочитат да прекарват отпуските си в страни от Източна Европа, отколкото в тези от Западна, обясни Кикума. Именно затова сега бил моментът да се направи мащабна рекламна кампания на Бълария като туристическа дестинация.


Японските посетители у нас оставали доволни от условията за почивка в страната, а най-голям интерес за тях представлявали древните исторически находки, стана ясно още от срещата.


Вчера след българо-японския инвестиционен форум в Токио стана ясно, че японски компании имат интерес да инвестират в България. Фирма Фуджикура, която произвежда авточасти и кабелно оборудване, се заинтересува от възможностите за бизнес в България. Сумитомо Кемикъл ще проучи възможностите за инвестиции в селското стопанство у нас, а японският представител на електронната индустрия Мурата заяви желанието си да сключи споразумение със София тех парк, за да разработва своята продукция в страната ни. Повече от сто японски компании присъстваха на форума, за да се запознаят с предимствата на страната ни като инвестиционна дестинация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във