Банкеръ Daily

Новини

До октомври ще бъде изграден Областен информационен център Видин

В началото на месец октомври във Видин ще бъде открит Областен информационен център, съобщават от общината. Проектът е по Оперативна програма Техническа помощ към Министерския съвет, приоритетна ос 3: Популяризиране на европейската кохезионна политика и нейните цели в България и осигуряване на обща и статистическа информация. Миналата седмица в Министерския съвет се подписа финансовото споразумение, според което се отпускат необходимите 400 хил. лева за реализиране на целта.
На срещата с медиите в общината е представен екипът, ангажиран с изпълнение на проекта. Ръководителят – Любомир Ванков, е съобщил, че средствата ще се отпуснат за изграждане на центъра, оборудване и обзавеждане, подбор и обучение на кадри и възнагражденията им за срока на проекта (34 месеца). Областният информационен център във Видин ще се изгради в непосредствена близост до сградата на Общината (в междуколонното пространство под залата на Общински съвет). В момента тече процедура за избор на изпълнител и другата седмица предстои да подпишем договор, е заявил още Ванков. До 60 дни е срокът за изпълнение, а откриването на Областния информационен център се предвижда за началото на октомври.
Общата цел на проекта е осигуряване на ефективно функциониране на Областен информационен център, предоставящ информация за кохезионната политика, нейните цели и съществуващите в България и в област Видин възможности. Чрез този център ще се осигури лесен достъп до информация за възможностите за финансиране по СКФ за всички социални, етнически и възрастови групи, чрез предлагане на широк набор от възможности за получаване на тази информация.
Кметът на Видин е съобщил, че вече е подписан и договора по одобрения проект на Министерството на културата за основен ремонт на Кръстата казарма. За целта ще се отпуснат 1.505 млн. лева. Продължителността на изпълнението ще бъде 24 месеца.


Facebook logo
Бъдете с нас и във