Банкеръ Daily

Новини

До момента 105 домакинства в Сливен вече отчитат дистанционно консумираната топлоенергия

Приключи монтажа на новите радио уреди за дистанционно отчитане на консумирана топлоенергия в първите две сгради в Сливен, чийто стопани са избрали съвременния начин за разпределение на енергията. През почивните дни от петък до неделя в два блока от по 4 входа са монтирани общо 140 топло разпределители с радиочестоти и 69 водомери. Така 105 домакинства в града ще могат вече да разчитат на коректно отчитане на консумираната от тях топлинна енергия.
Предимствата на новите уреди са неоспорими. Отчитането им се извършва извън сградата с помощта на радио модул и така се избягва неудобството от посещения по домовете. Ако клиентите имат съмнения в радио отчета, уредите дават възможност и за визуално отчитане на дисплей. Абонатите по всяко време са на ясно какво количество енергия консумират и това им позволява да преценят колко да пестят. Отчитането се извършва едновременно в цялата абонатна станция и вече няма да се налага допълнително преразпределение на постъпилата топлоенергия .105 домакинства от Сливен ще плащат точно толкова енергия, колкото са консумирали.
От Топлофикация – Сливен са договорили големи отстъпки при доставката и монтажа на уредите. За да не бъдат допълнително обременявани, абонатите плащат само част от цената на топло разпределителите, останалата част остава за сметка на дружеството. А тъй като водомерите са значително по-скъпи от разпределителите, ТЕЦ-Сливен поема пълната сума за тях – цената на уреда и монтажа му.
Въвеждането на новите радио уреди за дистанционно отчитане е в съответствие с политиката на Топлофикация – Сливен за финансово облекчаване на коректните му клиенти, част от която са и предлаганите индивидуални договори за предел на месечните суми за отопление и битова гореща вода.

Facebook logo
Бъдете с нас и във