Банкеръ Daily

Новини

До края на юли приключват строителните работи по ИСПА в Шумен

До края на месец юли окончателно ще приключат строителните работи по рехабилитацията на водопреносната мрежа на Шумен по проекта ИСПА. Към момента се изпълняват последните строително-монтажни работи, които трябва да нормализират налягането в част от зоните на града. Това съобщават от общината след пресконференцията днес на заместник-кметът по строителство и екология Иван Йонков. Според него в началото на август ще започне внасянето на документация за насрочване на приемателна комисия, без да се чака крайният срок 1 септември. Фактически акт 15 е готов, дооформят се документите вече.
Окончателните плащания на строителите ще станат до края на годината. Цялата 2012 г. е определена за период за съобщаване на дефектите, чието отстраняване ще става за сметка на строителя. Според Йонков няма пречка проектът да приключи нормално. Той е коментирал още, че по време на изпълнението досега няма нито една трудова злополука, а всички материали, вложени в проекта са гарантирани със съответни сертификати и проверки от надзора. По проекта са подменени 102 км канална и водопроводна мрежа, и сградни отклонения.
По време на последното заседание на Комитета за наблюдение през миналата седмица на Шумен е била дадена много висока оценка, защото въпреки всички проблеми, е постигнато успешно изпълнение на проекта без санкции от Еврокомисията.
Заедно с добавените от общината 12 млн. лв. за преасфалтиране на улиците от облигационния заем, се надяваме финалът да бъде добър, е казал още Йонков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във