Банкеръ Daily

Новини

До края на април ще бъдат изплатени субсидиите по агроекология за 2009 година

„Всички проблеми на бенефициенти по мярка 214 „Агроекологични плащания” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. за 2009 г. ще бъдат разгледани и изчистени до края на март, а до края на април ще им бъдат изплатени и субсидиите”. Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов в Пловдив. Той съобщи, че снощи късно е посетил Държавен фонд „Земеделие” и се е запознал на място със служителите, които работят извън работно време, за да подготвят плащанията по тази мярка.
От юли може да се кандидатства отново по мярка 112 за създаване на стопанства за млади фермери, като за целта е предвиден бюджет от 40 мил. лв., уточни министър Найденов. Все още не е решен и проблемът за прехвърлянето на средства по мерките с изразходван финансов ресурс, допълни той.
Pемеделските производители поставиха пред министъра въпроса с разораването и очертаването на земеделски пътища покрай парцелите. Той категорично посочи, че селските пътища не могат да бъдат очертавани и обявявани за субсидиране. За това ще им се налага санкция. Министърът препоръча при разораването и очертаването на земеделски пътища, да се сезират местните кметове, полиция и прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във