Банкеръ Daily

Новини

ДО 1000 ЛВ. ГЛОБА ЗА ЖЕСТОКОСТ ПРИ ЖИВОТНИТЕ

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за защита на животните, с които проявата на жестокост се забранява и санкционира.
За особена жестокост към животните ще се счита умишленото причиняване на смърт, причиняване на трайно или тежко увреждане, както и организирането на бой със животни, предаде БНР.
При подобни прояви се наказват с глоба от 500 до 1000 лв, освен ако деянието не съставлява престъпление.
Когато престъплението е извършено срещу собствено жиевотно то ще се отнема в полза на държавата, а ако нарушението е извършено от ветеринарен лекар глобата е в размер от 1000 до 1 500 лв.
Според промяната се забранява отглеждането на котки и кучета в гради етажна собственост, ако домашните питомци нямат минимално пространство за котки и малки кучета 6 кв. м., за средни породи 8 кв. м., а за големи породи кучета 10 кв.м.
За кучетата, които се отглеждат вързани трябва да се осигури ежедневна разходка и поне 5 м. тел или въже за свободно движение. Кучетата ще се регистрират в Националната ветеринарно-медицинска служба с чипове или татуировки.
Преди това депутатите приеха отчетите за изпълнение на държавните бюджети на народното събрание и на държавния бюджет за 2006 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във