Банкеръ Daily

Новини

Днес започва обработката на зелените площи в София срещу кърлежи, комари и бълхи

Днес започва обработката на зелените площи в София срещу кърлежи, комари и бълхи. Това съобщиха от Столичната община. Дезинсекцята и дератазцията ще се извършват при благоприятни климатични условия. Ще бъдат обработени паркове, градини и зелени площи, гробищни паркове, дворове на училища, детски и здравни заведения. Общата площ на третираните територии е около 19000дка. Обработките ще се извършват с биоцидни препарати – разрешени за употреба в бита и в обекти с обществено предназначение от Министерство на здравеопазването. Градът е разделен на пет зони териториално, като предимство ще имат зелените площи в детски градини, училища, здравни заведения, детски площадки.
Ще се работи рано сутрин и вечер. Графиците за изпълнение ще се обявяват на сайта на Столичната община и в общинските администрации. Третираните терени ще се маркират с табели с информация за вида на използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт.
Днес ще бъдат обработвани зелените площи в Борисовата градина , на 12 май в районите Младост, Изгрев и Студентски, а на 13 май в район Панчарево.

Facebook logo
Бъдете с нас и във