Банкеръ Daily

Новини

Днес връчват антинаградите Големият Брат, присъждани за нарушаване правото на неприкосновеност на личния живот

На 16 февруари (сряда) от 11 часа Програмата Достъп до информация (ПДИ) и Интернет общество – България организират официална церемония по връчване на антинаградите Големият Брат, присъждани за нарушаване правото на неприкосновеност на личния живот.
Наградите се присъждат на държавни структури, частни компании или отделни личности, които с действията си са нарушили правото на лична неприкосновеност и защитата на личните данни на гражданите.
Антинагради ще бъдат връчени в две категории: Нарушаване на правото на неприкосновеност на личния живот в сферата на държавното управление; и нарушаване на правото на неприкосновеност на личния живот в частната сфера.
В България подобна церемония се организира за пети път. Носителите на антинаградите се определят от жури на базата на обосновани номинации.
Тази година журито е в състав: доц. Георги Лозанов – председател на СЕМ, преподавател във Факултета по журналистика в СУ; Красимир Димитров – член на Комисията за защита на личните данни; Павлина Трифонова - журналист, в-к 24 часа; Иван Димов - журналист, в-к Труд; Павлина Желева - журналист, в-к Дневник; д-р Гергана Жулева – изпълнителен директор на ПДИ; Александър Кашъмов – адвокат, ръководител на правния екип на ПДИ; Дарина Палова - адвокат, ПДИ; Кирил Терзийски - адвокат, ПДИ; Фани Давидова – юрист, ПДИ; Драгослава Граве - Интернет общество -България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във