Банкеръ Daily

Новини

Днес ще се осъществи вторият етап на Националната АНТИСПИН кампания в Русе под мотото Презерватирай се!

С отбелязването на 14 февруари - Денят на влюбените ще се осъществи вторият етап на Националната АНТИСПИН кампания в Русе под мотото Презерватирай се!, насочена към младите хора. Информацията е от пресцентъра на Община Русе. Целта е да се повиши мотивацията им за изграждане на отговорно сексуално поведение като ключов фактор за добро репродуктивно здраве.
В рамките на регионалната информационна кампания организаторите отправят и следното послание: ЧЕСТИТ СВЕТИ ВАЛЕНТИН – ИЗСЛЕДВАЙ СЕ ЗА СПИН.
По повод Денят на влюбените, Програма Превенция и контрол на ХИВ/СПИН, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, с изпълнители по съответните компоненти – Фондация Център Надя – клон Русе, БЧК , сдружение Здравеопазване и превенция на хора в риск и Регионална здравна инспекция - Русе организират редица инициативи.
И тази година 14 февруари е повод да поговорим за сексуалната култура на младите хора, за опасността от СПИН и другите сексуално предавани инфекции. Все пак да не забравяме, че живеем във време на СПИН! Да си напомняме, че единственият начин, известен до сега за предпазване от вируса, причиняващ СПИН, е използването на презерватив!
Мероприятията в кампанията са свързани с превенция на рисковото поведение сред младите хора и започаха на 11 февруари.
На участниците в различните мероприятия ще бъдат предоставени награди, грамоти и информационни материали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във