Банкеръ Daily

Новини

Днес се открива изложението Уикенд Туризъм Русе 2010

За шеста поредна година Община Русе в партньорство със Сдружение Европейски пространства 21 и Регионален исторически музей - Русе организира изложението Уикенд Туризъм Русе 2010, съобщиха от пресцентъра на общината. То започва днес (13 май) и ще продължи до 15 май в Театрален комплекс Доходно здание.
В програмата на изложението се провежда и третия Фестивал на туристическите забавления и анимации.
Интересът към Русе и Русенския край като привлекателна туристическа посока непрекъснато расте, показва статистиката на събитието. Световната криза и икономическите притеснения не се отразяват върху профила на събитието - да популяризира и представя възможностите за уикенд, семеен и туризъм, свързан с разумното планиране на семейния бюджет.
През 2010-а се включват 70 компании - колкото миналата година, въпреки трудностите и кризата. Очакват се повече от 250 регистрирани участници. За пръв път се представят 22 компании - хотели, места за настаняване, общини от Дунавския регион.
Третият фестивал на туристическите забавления и анимации, привлича още посетители и потенциални гости на Русе. В програмата влизат 19 продукта с шест часа програма и над 100 участници. Увеличава се броят на класическите туристически атракции - площадни и развлекателни, за сметка на фолклорните. Майстори на разнообразни традиционни занаяти обогатяват програмата, а жури ще оцени продуктите и ще присъди наградите на Фестивала на церемония награждаване на 14 май (петък).
Запазва се интересът към комуникацията по време на изложението. Регистрираните участници се представят с 35 павилиона и шест обособени пространства. За пръв път тази година специален щанд на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) представя комуникационната кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България.
По време на изложението ще се проведат две дискусии: Градски пейзажи - поредното трето издание изследва градът като място за туризъм, и Мениджмънт на културата - паралели България/Словакия.
Предвидени са и два нови форума със съдействието на МИЕТ, които включват дискусия за структурните фондове и развитие на туризма и кръгла маса за Дунавската стратегия и туризма.
Общо 20 презентации ще има на участници, повечето от които се представят за пръв път на събитието. Новото в програмата е модното ревю с акцент върху туризма и свободното време.
По време на изложението се предвижда и Винена фиеста в Историческия музей в Русе.
Участието в Уикенд Туризъм Русе 2010 е безплатно, като събитията се финансират по Програмата за развитие на туризма на Община Русе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във