Банкеръ Daily

Новини

Днес се навършват 24 г. от трагедията в Чернобил

На 26 април (понеделник) от 12.00 ч. в Националния пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на Екологичното сдружение За земята и Коалиция АЕЦ БелеНЕ. Тамета на събитието е по повод навършването на 24 г. от трагедията в Чернобил: АЕЦ Белене - край на илюзията!
По време на пресконференцията ще бъдат припомнени последиците от трагичния инцидент. В следствие на аварията, неизвестно количество хора са заразени поради опита на правителствата в различни държави да отрекат аварията или факта, че има радиоактивен прах в атмосферата. Според статистиките, между 0.05% и 0.1% от населението на Земята е пряко засегнато и около 1% е косвено засегнато от аварията. Ще бъдат показани снимки и информационни материали за съвременното състояние на региона около аварията. Ще бъде представен филмът на Евопейския съюз За земята за проведената Паневропейска енергийна конференция в Свищов (28-30 август 2009 г.), както и изложбата АЕЦ Белене - край на илюзията!
Участие ще вземат Деница Петрова - Екосдружение За земята, инж. Димитър Бучков - енергиен експерт, Петко Ковачев - Институт за зелена политика, Тодор Тодоров - Екосдружение За земята и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във