Банкеръ Daily

Новини

Днес е денят на Варна - Успение Богородично

На 15 август (сряда) министър-председателят Бойко Борисов ще бъде във Варна по случай Деня на града - християнският празник Успение Богородично. В програмата на премиера са включени посещение на новостроящия се храм Св. Прокопий Варненски и откриване на разширението на ЦДГ № 8 Христо Ботев, благодарение на което се осигуряват нови места за 180 деца.


По-късно премиерът ще пусне в експлоатация реконструирания участък на бул. Ген. Колев и околното пространство. Общата стойност на проекта за подобряване на физическата среда в община Варна е 4 475 860 лева. Извършените дейности са финансирани по Оперативна програма Регионално развитие.


Министър-председателят Борисов ще открие и многофункционалната спортната зала на Първа езикова гимназия в града. Тя е изградена на принципа на публично-частното партньорство. Нейната застроена площ е 1389 кв. м, а инвестицията е в размер на 1 869 420 лева.


Според предварителната програма премиерът ще присъства и на съвместното учение на ВМС и ИА Морска администрация по търсене и спасяване на море.

Facebook logo
Бъдете с нас и във