Банкеръ Daily

Новини

Джоузеф Дайс: Днес България е зона на стабилност

Днес България е зона на стабилност. Поздравявам Ви за усилията и волята за демократизирането на Вашата страна и на региона. Това заяви председателят на 65-та сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации Джоузеф Дайс по време на срещата си с премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствения пресцентър. Министър-председателят разговаря с г-н Дайс в Ню Йорк в рамките на едноседмичното си работно посещение за участие в срещата на високо равнище по Целите на хилядолетието за развитие и общия дебат на 65-та редовна сесия на Общото събрание на ООН.
Премиерът Бойко Борисов и Джоузеф Дайс обсъдиха успехите на българското правителство в борбата с корупцията и организираната престъпност. Председателят на 65-та сесия на Общото събрание на ООН сподели пред г-н Борисов впечатленията си от България от времето, когато е бил финансов министър и министър на икономиката на Швейцария. От своя страна българският премиер благодари на г-н Дайс за средствата, предоставени от швейцарското правителство за реализиране на някои от основните приоритети пред страната ни.
По време на срещата Бойко Борисов оцени високо водената от ООН политика в подкрепа на стабилността на Балканите и решаване на проблемите на държавите от региона. Двамата коментираха предстоящата 65-та сесия, посланията, които ще отправят участниците в срещата, както и българската позиция по тях.
Бойко Борисов и Джоузеф Дайс обсъдиха и последиците от световната финансова криза и отражението й върху нашата страна. Министър-председателят увери своя домакин, че усилията на правителството са насочени към възстановяване на българската икономика и постигане на устойчив растеж. „България е остров на спокойствие и стабилност в политическо, финансово, етническо и религиозно отношение”, допълни премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във