Банкеръ Daily

Новини

ДЖЕВДЕТ ЧАКЪРОВ ОТКРИВА ЕКОФОРУМ

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров открива днес от 10 часа Четвъртия международен бизнес форум Инвестиции в околната среда за по-добро качество на живот. Организатор на инициативата е Български икономически форум.
Освен министър Чакъров от официалните гости участие в Откриващата сесия ще вземат представители на Хърватия, Албания, Румъния, Гърция.
Основни акценти на форума:
В рамките на панела Енергетика и възобновяеми енергийни източници (11:30 -12:30 ч.) най-големият производител на Балканския полуостров на сулфатна избелена целулоза “Свилоза” АД ще представи своя опит във внедряването на проекти за енергийна ефективност, които са част от мащабната програма за модернизация на дружеството на обща стойност 55 млн. лв.
Инвестиционните проекти на Софийска вода в рамките на одобрения от ДКЕВР бизнесплан за периода 2007-2008 г ще бъдат презентирани по време на панела «Околна среда и инвестиции във водния сектор» (12:30 – 13:30)
В панела за управление на отпадъци (14:30 – 15:30 ч.) ЕКОБУЛПАК АД ще представи своя успешен опит в организирането на работещи системи за разделно събиране.
В последната сесия, посветена на “Финансиране на проекти за опазване на околната среда” (15:30 – 16:30 ч.), за първи път ще бъде презентирана екологичната програма на металургичния комбинат Кремиковци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във