Банкеръ Weekly

Новини

Дискутират в Пловдив перспективите пред адрената енергетика

nbsp;Ядрената енергетика ndash; перспективи и ползи за Българияrdquo; е темата на дискусия, която организира Инициативен комитет за развитие на ядрената енергетика чрез строителство на нова ядрена централа. Форумът ще се проведе 17 часа в Пресклуба на Международния панаир в Пловдив, съобщи БСП.


Специално за дискусията пристига Жан Пол Понслет ndash; генерален директор на европейската организация ФОРАТОМ и генерален секретар на Европейската ядрена асоциация. За участие в дискусията са поканени представители на пловдивския бизнес и на браншовите съюзи.


През 2011 година Понслет работи, като Генерален директор на ФОРАТОМ. ФОРАТОМ е неправителствена организация на европейско ниво ndash; в нея участват всички европейски държави, които под някаква форма развиват ядрена енергетика. Работи и като Генерален секретар на Европейската ядрена асоциация. Завършва цивилно инженерство в Политехническия университет на Louvain (Льовон)/ Белгия.


По време на своята дълга и забележителна кариера в индустриалния и обществен сектoр, Жан ndash; Пол Понслет е заемал и длъжността Ръководител на Белгийската агенция за обработка на отработеното ядрено гориво и обогатени ядрени материали. Съкратено ONDRAF. Директор по международните връзки на Европейската космическа агенция и съветник на президента на АРЕВА ndash; Франция. Понслет е бивш вицепрезидент отговарящ в АРЕВА за устойчиво развитие и бъдещите подобрения. Между 1995 година и 1999 година е вицепремиер и министър на отбраната и министър на енергетиката в белгийското правителство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във