Банкеръ Daily

Новини

Дискусионен форум разглежда шистовия газ като енергийна алтернатива или заплаха за околната среда

Министър Нона Караджова ще участва в откриването на Дискусионен форум на тема Шистовият газ - енергийна алтернатива или заплаха за околната среда, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.


Събитието ще се състои на 11 ноември (петък) от 9.30 часа, в Българската стопанска камара. В него ще вземат участие също министър Трайчо Трайков, извънредният и пълномощен посланик на Полша в България Лешек Хенсел, ръководителя на Информационното бюро на Европейския парламент в България Виолета Станичич, депутати в Европарлъмента.


Това е вторият от поредицата дискусионни форуми в областта на енергетиката, предвидени в едногодишния проект Прозрачна енергетика, който осъществяват информационният портал 3E-news, със съдействието на Българската стопанска камара и Института за енергиен мениджмънт.


В рамките на форумите всеки месец журналисти, икономисти, енергийни експерти, представители на държавни институции, на енергийни компании и на неправителствени организации обсъждат възможностите и предизвикателствата пред българската енергетика в контекста на европейските стандарти и приоритетите, залегнали в общностното законодателство за сектора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във