Банкеръ Daily

Новини

ДИСКУСИИТЕ ОКОЛО ДАНС СА СЦЕНАРИЙ НА БСП, ЗАЯВИ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

Чрез дискусиите, които се правят за скандала в ДАНС, се изпълнява сценарий на БСП. Това заяви в предаването Тази сутрин на bTV председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод излязлата вчера информация, че спецслужбите не следят журналисти. По думите му така се отклонява общественото мнение от сериозните проблеми като увеличението на газа и парното.
Ситуацията около ДАНС е доста тежка. Бях казал преди време, че ДАНС може да се превърне в политическа полиция с политическото назначение на г-н Петко Сертов като най-довереното лице на премиера Станишев. Това вече днес е факт, допълни още Цветан Цветанов.
Според него трябва да се направи разграничаване от разпечатка и СРС и двете не могат да бъдат слагани под общ знаменател. Цветанов посочи още, че лобитата на БСП не трябва да се намесват в професионализма на ДАНС.
Йордан Бакалов, председател на ПГ на ОДС, каза от своя страна, че разпечатките наистина са проблем. По Конституция кореспонденцията е неприкосновена, освен в случаите, когато е свързана с националната сигурност и предотвратяване на престъпления, обясни той.
Явно ДАНС имат притеснение, че в тяхната служба някой подава информация на медиите и тогава вече са тръгнали да проверяват. По-лесният път обаче щеше да бъде, ако бяха тръгнали от самия ДАНС, каза още Йордан Бакалов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във