Банкеръ Daily

Новини

Директивата за самозагасващи се цигари влиза в сила от днес

Директивата за самозагасващи се цигари влиза в сила от днес. bdquo;Булгартабак Холдингrdquo; АД е привел производството на цигари съгласно новите изисквания на Европейската комисия, определяща изискванията за безопасност на стоките, информират от дружеството.


За да спази наложените норми от европейската директива и стандарта, bdquo;Булгартабак Холдингrdquo; е провел тестове от мартnbsp; за въвеждане на специално качество цигарени хартии, наричащи се LIP, а от септември цялата продуктова гама на компанията се произвежда съгласно директивата на ЕС и стандарта.


LIP хартиите са цигарени хартии, в които са отпечатани зони (пръстени) с ldquo;намалена способност на горенеrdquo;. Специфичното при тях е, че при попадане на цигарите върху запалими предмети и повърхности в зоните за загасване, се намалява достъпът на кислород. Това води до загасване на цигарите и спомага за предотвратяване на пожари. Новите LIP хартии не водят до промяна на вкуса и аромата на цигарите от продуктовата гама на компанията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във