Банкеръ Daily

Новини

Димитър Димитров и словенецът Горан Креачич спечелиха тенис турнира на Банка ДСК

Димитър Димитров, директор „Стратегически клиенти” за Европа, Близкия изток и Африка на мултинационалната компания FIS, и словенецът Горан Креачич, оперативен директор на Нова Люблянска Банка – София, извоюваха купата на Банка ДСК в ІХ традиционен турнир по тенис на Банката.
В нелишен от драматизъм мач на финала те се наложжиха над двойката Стефан Романов, експерт „Информационни технологии” в Банка ДСК- Пловдив и победителя в миналото издание на турнира – Венцислав Тодоров, директор „Контролинг” на „Дженерали застраховане”-София, с 9:3 гейма.
При жените, които играха в една група по системата „всеки срещу всеки”, над всички се оказа тандемът Надежда Симова, главен специалист в Първа инвестиционна банка ПИБ и Амалия Аладжаджян икономист във „Фискални услуги” на БНБ.
Деветото издание на най-големия тенис турнир във финансовия сектор привлече на кортовете на тенис-клуб „Дипломат” в Горна баня рекорден брой 64! ревностни приятели на тениса от 29 банки, пенсионно-осигурителни компании, застрахователни дружества, небанкови финансови институции, одиторски и рейтингови фирми във финансовата сфера от София, Пловдив, Варна, Враца, Велико Търново и Плевен. Географията на „банковия” тенис очевидно бързо се разширява.
Купите на победителите връчи изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева, а спортните предметни награди бяха осигурени от съорганизатора на ІХ турнир, компанията Fidelity Information Services FIS, която e най-големият доставчик в света на информационни технологии в банковата и финансовата сфера.
Също традиционната за този вече традиционен „банков Уимбълдън” голяма празнична торта „Маркрит”, изобразяваща тенис корт с логото на Банка ДСК, бе разрязана лично от Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Тя пожела на всички участници да постигнат нови успехи както във финансовата сфера, така и в тенис спорта, до догодина, когато юбилейното Х издание на турнира ще съвпадне и с 60-ата годишнина от създаването на Банка ДСК – най-старата търговска банка в България.
Сред ентусиазирана публика на мачовете в тенис-клуб „Дипломат” бе и англичанинът Робърт Бини, директор „Стратегически клиенти” на FIS, която има клиенти в 98 страни по света. ІХ турнир по тенис за купата на Банка ДСК се състоя със спомоществователството и на винарската изба „Терра Тангра”, пивоварната „Карлсберг- България” и минерална вода „Княжевска”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във