Банкеръ Daily

Новини

Димитровград с нова автогара до края на годината

Символично предаване на незавършената нова Автогара и прилежащите й терени на Порт транс Чавдаров ООД направи Община Димитровград. Кметът Стефан Димитров е връчил ключа на съдружниците във фирмата-концесионер с надеждата, че автобусният терминал ще посреща пътници още в края на настоящата година, съобщиха от общината. Съобразно парафиран наскоро договор, крайният срок изтича на 11 февруари 2012 година. Уверенията на единия от съдружниците във фирмата - Деан Чавдаров, обаче са, че автогарата ще бъде въведена в експлоатация значително по-рано.
Общо 250 хил. лева възнамерява да инвестира концесионерът в довършителните дейности. Сумата ще покрие харчовете по оформяне на съпътстващата транспортна инфраструктура с обособяване на паркоместа за автобусите и благоустрояване на района. Други 80 хил. лева компанията ще вложи на по-късен етап за обособяването на заведения за обществено хранене, павилиони за продажба на вестници и списания, както и на други търговски обекти.
Общината запазва собственост върху новоизграждащия се обект и след време отново ще има възможност да го преотдава за стопанисване и експлоатация, напомнят от кметството. Градоначалникът е категоричен, че единствените приходи на фирмата-концесионер ще се формират от организацията в движението на автобусите, както и от отдаване на обособените в него търговски обекти. Стефан Димитров е предложил в сградата на новата Автогара да заработи и първия по рода си тук туристически информационен център. По примера на други населени места, той ще се явява полезен ориентир за пристигащите в града пътници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във