Банкеръ Daily

Новини

Димитровград посреща посланика на Китай

На официално еднодневно посещение в Димитровград в предпоследния делничен ден на тази седмица пристига Негово Превъзходителство Гуо Йеджоу, извънреден и пълномощен посланик в София на Китайската народна република, съобщиха от пресцентъра на общината.
От 15 часа Гуо Йеджоу ще бъде приет лично от кмета Стефан Димитров в сградата на общината. На срещата ще присъстват и членове на местното Българо-китайско дружество. Час по-късно дипломатът ще посети един от най-големите торови производители в страната – Неохим АД. По-късно той ще бъде посрещнат с изпълнения на димитровградския Духов оркестър в лятната читалня на Градска библиотека Пеньо Пенев.
В Димитровград гостът ще дари експонатите от изложбата Тибетско изкуство, показани преди време в местния Исторически музей. Той ще предостави безвъзмездно и отбрана литература за фонда на градската библиотека.
В програмата за официалното посещение на посланика ще бъдат включени още изпълнения на младите таланти от танцов център Галаксико. Ще бъдат представени и впечатляващи демонстрации по спортна акробатика.
В края на визитата Негово Превъзходителство ще проведе среща с представители на бизнеса от града и общината. На нея обсъдени ще бъдат възможностите за установяване на търговски взаимоотношения и разширяването на стокообмена между България и Китай.

Facebook logo
Бъдете с нас и във