Банкеръ Daily

Новини

Дидие Щосел поема Нова Броудкастинг Груп

От Нова Броудкастинг Груп, която е собственик на Нова телевизия, обявиха назначаването на Дидие Щосел за нов главен изпълнителен директор, става ясно от съобщение на сайта на Нова телевизия. Решението влиза в сила от 14 август.


Досегашният шеф на телевизията - Светлана Василева, напуска групата, за да поеме нови професионални предизвикателства, уточняват в съобщението.


Дидие Щосел беше заместник-председател на борда на директорите на Нова ТВ от 2009 година. Бил е също така и председател на борда на директорите на Болкан Медия Груп в периода между 2007 и 2009 година.


Щосел притежава магистърска степен от INSEAD и е специализирал Управление на институциите в Европейския съюз в университета ENA в Париж. Преди пристигането си в България през 2005 г., е заемал различни позиции в организации в Лондон, включително позицията главен изпълнителен Директор на HSBC Инвестиционно банкиране.


Бих искал да приветствам Дидие на новата му позиция в Нова ТВ, казва Андерс Нилсън, изпълнителен вицепрезидент на Централноевропейската Броудкаст дивизия в Модърн Таймс Груп ndash; MTG АB и председател на борда на директорите на Нова ТВ. Той демонстрира сериозни лидерски и мениджърски умения през последните шест години в MTG. Назначаването му ясно потвърждава твърдия ангажимент на МТG да продължи развитието на медийната си група в България и аз ще се радвам да работя с него в бъдеще. Бих искал също да благодаря на Светлана Василева за нейната работа и резултатите, които постигна през последните две години, и да й пожелая успех в бъдещите й начинания.


Нова броудкастинг груп е собственик на Нова телевизия, Диема, Диема фемили, Кино Нова и Нова Спорт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във