Банкеръ Daily

Новини

Дянков участва в заседанието на ЕКОФИН в Брюксел

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков участва в Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси - ЕКОФИН, в Брюксел.
На срещата се очаква да бъде потвърдена оценката на ЕК, че не са необходими по-нататъшни стъпки за България по процедурата по прекомерен бюджетен дефицит за 2009 година. На 27.01.2011 г. в Съобщение до Съвета на ЕС Европейската комисия посочи, че България е предприела мерки, които биха осигурили достатъчен напредък за коригиране на прекомерния дефицит в поставените срокове и в съответствие с препоръките на Съвета. В рамките на заседанието страната ни отново ще заяви решимостта си да намали бюджетния дефицит през 2011 г. под референтната стойност от 3% от БВП съгласно Пакта за стабилност и растеж.
Финансовите министри от Европейския съюз ще обсъдят въпроси, свързани със законодателни предложения на Европейската комисия за засилване на икономическото управление, прилагането на Пакта за стабилност и растеж, както и подготовката на заседанието на Европейския съвет на 24 и 25 март тази година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във