Банкеръ Daily

Новини

Дянков: Проблемът в здравеопазването е липсата на реформи

Проблемът в здравеопазването е не липсата на пари, а липсата на реформи в сектора. Това заяви министър на финансите Симеон Дянков в сутрешния блок на БНТ.


Симеон Дянков показа данни на Сметната палата за последните четири години, според които правителството на ГЕРБ е дало около 2.7 млрд. лв. повече в сравнение с предишното управление на Тройната коалиция.


bdquo;Това са близо 700 млн. повече на година за здравеопазване. Къде са тези 700 млн. - те отиват в здравеопазването, доволен ли е някой от здравеопазването - не. За мен изводът е, че колкото и пари да се наливат там, без някаква основна реформа, а тя не може да дойде от финансовото министерство, тя трябва да дойде от самия сектор здравеопазване - от министерството, от здравната каса, от лекарския съюз, от пациентските организации, подчерта Дянков.


bdquo;Нищо не сме преразпределяли от парите за здравеопазване и това няма как да стане. Парите са много, въпросът е, че организацията в здравеопазването не е добра. Наливаш, наливаш, а качеството е същото, както е било и преди, обясни Симеон Дянков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във