Банкеръ Daily

Новини

Дянков и Плевнелиев ще дадат старт на рехабилитацията на пътя “Плевен-Ловеч”

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще дадат официален старт на рехабилитацията на път II-35 “Плевен-Ловеч”.
Пътният участък е с дължина 10.106 км и е на обща стойност 9 788 245 лв. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 година.
Изпълнител на проекта е “Пътинженеринг - М” АД. Строителният надзор ще се изпълнява от “Трансконсулт-БГ” ООД.
Очаква се строително-монтажните работи да приключат през пролетта на 2012 година.
С рехабилитацията на пътя ще се подобри местната и регионална достъпност, ще се стимулира стопанската активност на населението в региона и ще се създадат благоприятни условия за икономическа и търговска дейност.
Републикански път II-35 е най-важната връзка на областен център Плевен с област Ловеч и Южна България. Той е част от направлението Никопол – Плевен – Троян - Южна България и посредством изграждащия се фериботен комплекс ”Никопол – Турну Мъгуреле” е част от връзката на България с Румъния. Пътят осъществява и връзката на Плевен с автомагистрала ”Хемус”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във