Банкеръ Weekly

Новини

Дянков: Гарантирам, че след изборите няма да оставим дупка в бюджета

bdquo;Мога да гарантирам, че след изборите няма да остане дупка в бюджета. Готвим се да управляваме и втори, и трети мандатrdquo;. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков в сутрешния блок на Нова телевизия.


bdquo;Завършихме 2012 година по-добре, отколкото бяха прогнозите. Оттук излиза възможността през тази година доходите в определени сектори да се увеличат. Кои ще са тези сектори ще стане ясно през февруари ndash; мартrdquo;, допълни Дянков. Той обаче бе категоричен, че повече пари за майките няма да има, а ще се строят нови детски градини.


На този етап повече пари няма да има и за по-високи заплати на полицаите, тъй като те са достатъчно високи. За сметка на това обаче ще има увеличение на заплатите на лекарите, в армията и в културата. bdquo;До края на месеца всички увеличавания на доходите трябва да са ясниrdquo;, съобщи Дянков.


Финансовият министър уточни, че за миналата година НАП са събрали със 101% повече, а Агенция bdquo;Митнициrdquo; ndash; 103% повече. bdquo;Това по-добро изпълнение е защото месец декември е доста силен, предвид това, че през този месец има доста празници и хората пазаруват многоrdquo;, обясни Дянков. И двете институции си презипълнили бюджета си с около 200 млн. лева.


Според вицепремиера двете най-важни теми през тази година са финансовото здраве на страната и безработицата. Според него един от начините да се справим с безработицата е с помощта на програми за трайно безработните.

Facebook logo
Бъдете с нас и във