Банкеръ Daily

Новини

Деветнайсет български моряци се намират в близост до бреговете на Либия

Деветнайсет български моряци се намират в близост до бреговете на Либия. Това съобщиха от Изпълнителната агенция „Морска администрация”. Те са добре и до момента не са поискали да бъдат репатрирани в България. Фирмата-посредник поддържа връзка с тях и е готова да осигури връщането им в България от някое от близките пристанища извън Либия, ако обстановката се усложни.
Българските моряци са част от екипажа на седем търговски кораба, плаващи под либийски флаг. В момента всички плавателни съдове са на рейд пред пристанището в Триполи.
От Агенция „Морска администрация” са уведомили българските корабособственици да не изпращат плавателни съдове в близост до либийските брегове. Още в началото на размириците бе направена справка, която показа, че в този район няма български кораби. Отправено бе запитване и до всички фирми-посредници дали има български моряци в този район. До момента няма информация за други моряци там. Мнението на експертите е, че създалата се обстановка няма да намали корабния трафик в Средиземно море, но като цяло той ще се измести на север.

Facebook logo
Бъдете с нас и във