Банкеръ Daily

Новини

Девет български застрахователи са пожелали да извършват дейност на територията на държави членки от Евросъюза

Застрахователите от държави членки, които са заявили към 31 януари пред Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват застрахователна дейност на територията на България са 330, съобщиха от пресцентъра на надзорния орган. Девет дружества са декларирали отказ от извършване на застрахователна дейност на територията на страната. За месец януари двама застрахователи са пожелали да работят в България.
Към края януари тази година застрахователните посредници от държави членки, заявили в Комисията за финансов надзор желанието си да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на България са 1 504, като от тях 74 са прекратили дейност. За месец януари 14 застрахователни посредници от държави членки са пожелали да работят в България.
Към края на януари застрахователи от България, пожелали да извършват дейност на територията на държави членки са девет, а застрахователните посредници, които са нотифицирали комисията, че желаят да извършват дейност на територията на Европейския съюз са 15.

Facebook logo
Бъдете с нас и във