Банкеръ Daily

Новини

Депутатът от ГЕРБ Вяра Петрова подава оставка

Депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Вяра Петрова подава оставката си като народен представител и като общински координатор на партията в Карнобат. Това съобщи пресцентъра на управляващата политическа сила. В заявление до Изпълнителната комисия Петрова декларира, че след произнасяне на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, и при констатирани нарушения, ще депозира оставката си като депутат и пред парламента.


Изпълнителната комисия, след като се запознае с всички факти и обстоятелства от проверката на Комисията за конфликт на интереси, ще вземе решение по депозираните оставки на Вяра Петрова.


Искам само да обърна внимание, че това действие показва до голяма степен новият морал в политиката, за който ние често говорим и сами можете да си отговорите на въпроса 20 години дали тя е правила, или някой от партиите, които са управлявали България, са постъпвали техни народни представители по този начин. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.


Петрова е източила стотици хиляди от европрограми, предназначени за безработни. Това стана ясно от сигнал на БСП до парламентарната комисия, разследваща корупцията по високите етажи на властта. Майката на депутатката ndash; Нели Димитрова Симова е получил 250 000 лева чрез фирма и Ценър за професионално обучение bdquo;Насърчаване на заетосттаrdquo;. Тя е трябвало да обучи персонала на Курортен комплекс ldquo;Еленитеrdquo;. От предоставените отчетни документи става ясно, че лекциите са били водени по 8 часа на ден в активния туристически сезон когато перносалът е бил ангажиран със ежедневните си задължения по обгрижването на летовниците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във