Банкеръ Daily

Новини

Депутатите се връщат на работа след лятната ваканция

Народното събрание ще заседава днес за първи път след лятната ваканция. Първото заседание от новата сесия ще е извънредно и ще започне в 13 часа.


На него партиите ще направят изявления за приоритетите си през новия политически сезон. След изявленията депутатите ще продължат с програмата си, приета още преди почивката.


В дневния ред е попълване на състава и ръководството на постоянната делегация в ПА на ОССЕ и изслушване на доклад за дейността на омбудсмана за 2011 година.


Депутатите ще разгледат на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, както и законопроект за българите и българските общности извън Република България.


В програмата е и второ четене на промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, както и изменение на парламентарния правилник.


По всяка вероятност пък до края на септември в пленарната зала ще минат и промените в Изборния кодекс и закона за партиите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във