Банкеръ Daily

Новини

Депутати си размениха местата в няколко парламентарни комисии

Депутатите приеха промени в състава на някои от парламентарни комисии. Така Мариана Иванова-Николова от ГЕРБ влиза в комисията по земеделието и горите. Народните представители от ДПС Алиосман Имамов и Рамадан Аталай пък стават членове на временната парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства окол проекта АЕЦ bdquo;Беленеrdquo; от 2002 г. до края на март тази година.


Междувременно Аталай ще бъде освободен анкетната комисия за разследване на корупцията по високите етажи на властта. На негово място в нея влиза депутатът от ДПС Хамид Хамид.


Депутатите решиха да освободят народният представител от БСП Георги Божинов като член на комисията по земеделието и горите и избраха съпартиеца му Добрин Данев. Божинов пък отива в тази по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.


Депутатът от БСП Петър Курумбашев напуска комисията по култура, като на негово място влиза Андрей Пантев. Курумбашев пък става член на икономическата комисия. Междувременно той напуска и комисията bdquo;Беленеldquo;, като на негово място в нея влиза съпартиеца му и бивш енергиен министър Румен Овчаров.


Овчаров от своя страна излиза от комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, а неговото място ще бъде заето от червеният депутат Петър Димитров.


nbsp;


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във