Банкеръ Daily

Новини

ДЕПУТАТ, ГЛАСУВАЛ С ЧУЖДА КАРТА, ЩЕ НОСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ

Наказателна отговорност да носи всеки народен представител, който гласува с чужда депутатска карта – такова предложение ще внесе депутатът от ДСБ Нено Димов между първо и второ чете на промените в Наказателния кодекс.
Той уточни, че ще предложи наказанието да бъде шест месеца за депутат, гласувал с повече от една карта, а за всяка следваща карта да се добавят по още три месеца. Полша е страна, в която вече има условна присъда за гласуване с чужда карта, напомни депутатът от ДСБ.
Предложението си той направи в пленарната зала по време на дебатите относно поправките в Наказателния кодекс, внесено от „Коалиция за България”, които предвиждат освобождаване от наказателна отговорност за продавачите и купувачите на гласове, ако самите те доброволно свидетелстват за престъплението.
Според Нено Димов преди да се справят законодателно с политическото брокерство, депутатите трябва да дадат своя пример, защото една чужда карта при 240 народни представители има 8000 пъти по-голяма тежест спрямо един купен глас на 2 млн. избиратели. Крайната репресивност и популизмът никога не са водели до добър резултат, репликира Четин Казак от ДПС. Информация на Дарик радио.

Facebook logo
Бъдете с нас и във