Банкеръ Daily

Новини

Депозираните пари на гражданите са се увеличили със 188 на сто

Най-голям ръст (188%) в цялата банкова система се отчита при привлечените депозити на Българо–Американска Кредитна Банка (БАКБ). Това сочат официалните данни на Българската народна банка за периода 31 март 2009 – 31 март 2010 г. по отношение на депозитите в сегмент Граждани и домакинства.
Отчетеният ръст е показател за успешната стратегия на банката да предоставя на клиентите си депозити, съчетаващи висока доходност и гъвкавост, както и за активността ни по отношение на промоционалните условия с атрактивни лихви. За нас е от изключително значение фактът, че сме изградили дългосрочни отношения с нашите клиенти, основани на сигурността и доверието. Радваме се, че все повече клиенти оценяват стремежа ни да предоставяме най-добрите депозитни продукти, както и нови възможности и по-модерни условия да разполагат с парите си. Резултатите, които постигаме, ни насърчават да усъвършенстваме своите предложения, да бъдем иновативни и да отговаряме във все по-висока степен на очакванията към нас, коментира Мария Шейтанова, изпълнителен директор на БАКБ.
Преди две седмица Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ) стартира новия си интернет сайт www.bacb.bg Чрез него клиентите на финансовата институция – физически и юридически лица, могат да извършват цялата гама от банкови операции, като за първи път имат възможност да отворят банков депозит в реално време и достъп до разнообразни интерактивни услуги. С функционалностите си www.bacb.bg на практика представлява виртуален банков клон с всички необходими стандарти на защита и сигурност в банковите операции.

Българо-Американска Кредитна Банка АД е партньор на малките и средни предприятия в различни сектори на икономиката. Прилага индивидуален подход към всеки клиент и намира оптимално решение на неговите бизнес нужди.
Банката е 18-та по размер на активите към края на март 2010 г. по данни на Българската Народна Банка. Основана е през 1996 година. Двата най-големи акционера в БАКБ са ирландската банка Allied Irish Banks (AIB) и американския инвестиционен фонд Грамърси имърджинг маркет фонд (Grammercy emerging market fund). Акциите й се търгуват на БФБ–София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във